EN UA
@

Презентовано платформу «Світ професій»

07 грудня 2022
Презентовано платформу «Світ професій»
6 грудня 2022р. команда Інституту професійних кваліфікацій разом з Міністерством освіти і науки України представили цифрову онлайн платформу «Світ професій».

Як зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, «майбутнє освіти лежить у цифровій площині, й інструменти, які дозволяють здобувачам освіти швидко отримувати доступ до сучасних навчальних матеріалів є надзвичайно важливими. Тим більше, що платформа «Світ професій» дозволяє надавати й актуальну освітню аналітику про професії, напрями підготовки, можливу кар’єру здобувача освіти».

Президент Інституту професійних кваліфікацій Олексій Мірошниченко подякував Міністерству освіти і науки України та Міністру Сергію Шкарлету за сприяння у веденні цієї роботи, окремо відмітивши успішну реалізацію підлотних проєктів з аналізу регіонального замовлення в Одеській та Житомирській областях. За словами Олексія Мірошниченка саме отримані результати дозволили підійти до успішної реалізації ідеї, яка лежить в основі Платформи.

Презентуючи безпосередньо Платформу,  Президент ІПК Олексій Мірошниченко окремо зупинився на її освітній й аналітичній складових. «Так, ми зібрали практично всю наявну доступну інформацію про електронні навчальні матеріали і розмістили її у вільному доступі, проте ця робота дозволила нам подивитися на систему професійної освіти з різних кутів: за скількома професіями здійснюється підготовка, скільки освітніх й професійних стандартів доступні, за якими підручниками здобувають освіту наші студенти тощо. Окремо необхідно зупинитися на аналізі показників працевлаштування випускників освіти, зокрема, професійної, що було б не можливо  без проведеного обміну інформації між МОН України та Пенсійним фондом».

Платформа «Світ професій» готова до використання різними категоріями зацікавлених осіб – учнями та їх батьками, дорослими здобувачами освіти, безробітними, викладачами. Команда Інституту професійних кваліфікацій готова до співпраці в плані її наповнення сучасним цікавим освітнім контентом!