EN UA
@

Онлайн економіка: нові реалії найближчого майбутнього

08 листопада 2022
Онлайн економіка: нові реалії найближчого майбутнього

7 листопада 2022р. в рамках діяльності мережі експертів з аналізу вмінь та навичок Європейського фонду освіти (ETF Skills Lab Network of Experts) відбувся вебінар «Нові форми організації праці та онлайн економіка (platform work) в країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою».

Захід був присвячений результатам дослідженням та інноваційній методології, яка використовується для кількісного визначення та аналізу масштабів дистанційної роботи за допомоги онлайн платформ (platform work), зокрема впливу такої організації праці на розвиток навичок та попит на них.

Перша сесія була присвячена поняттю організації праці за допомоги онлайн платформ, особливо, в країнах з перехідною економікою. Зокрема, були представлені  останні дослідження ЄФО про нові форми роботи в країнах Східного партнерства та Західних Балканах, онлайн-інструмент (Gigmetar), розроблений Центром дослідження публічної політики в Сербії для опису географії цифрової та дистанційної роботи в Сербії та Південно-Східній Європі тощо.

Друга сесія була присвячена досвіду Індії в організації онлайн платформ та гіг-проєктів та нещодавній робочий документ Інституту Брейгеля, в якому досліджується, як дані з онлайн-платформ можна використовувати для розробки корисного прогнозу щодо вимог до навичок і потреб у навчанні.

Від України у вебінарі взяв участь Родіон Колишко, Координатор проєкту ЄФО «Лабораторія навичок в країнах Східного Партнерства».