EN UA
@

Стартував проєкт Skills Lab Eastern Partnership

09 листопада 2022
Стартував проєкт Skills Lab Eastern Partnership

8 листопада 2022р. були проведені перші установчі зустрічі з представниками Грузії та Вірменії проєкту Європейського фонду освіти (ЄФО) «Лабораторія навичок країн Східного Партнерства». Метою започаткування Лабораторій навичок є групування та координація діяльності дослідницьких організацій у сферах аналізу та прогнозування  ринку праці та  розвитку сучасних навичок та кваліфікацій.

На 9 та 10 листопада заплановані зустрічі з представниками Молдови, Азербайджану та України.

За результатами цих зустрічей планується створення 5 лабораторій навичок у відповідних країнах, які  мають утворити Регіональну лабораторію країн Східного Партнерства, серед завдань якої буде проведення регіональних досліджень тенденцій розвитку ринку праці, аналіз причин та наслідків впливу різних чинників на формування та розвиток кваліфікацій та навичок.

Координатором проєкту «Лабораторія навичок країн Східного партнерства» є Родіон Колишко, Директор Інституту професійних кваліфікацій.
 
Довідково: Лабораторія навичок (Skills Lab) була започаткована Європейським фондом освіти як мережі експертів країн, з якими працює ЄФО.  Метою ініціативи є гуртування фахівців аналізу ринку праці та прогнозування його розвитку.