EN UA
@

Культура і мова як інструменти боротьби за свободу

05 липня 2022
Культура і мова як інструменти боротьби за свободу
1 липня 2022р. Британська Рада провела конференцію «Відносини у сфері культури як відповідь на війну в Україні» («A cultural relations response to the war in Ukraine»), під час якої представники сфер культури, науки та освіти з України та Великобританії обговорювали наслідки війни в Україні для зазначених сфер, а також шукали можливі додаткові шляхи поєднання зусиль обох країн у сферах культури, науки та освіти з метою посилення вкладу у відновлення України після завершення війни.

Директор Інституту професійних кваліфікацій Родіон Колишко взяв участь у роботі групи, присвяченій саме питання вивчення англійської мови і виступив із закликом до Британської Ради розглянути можливість поширення своєї діяльності на сферу професійної освіти. «В умовах війни, коли мільйонам наших громадян довелося залишити свої місця проживання та роботи і в тому числі опинитися за кордоном, питання мови, в першу чергу англійської мови, набуло додаткового критичного значення для скорішої інтеграції наших громадян, зокрема випускників сфери професійної освіти, на ринках праці країн ЄС. Саме представники професійної освіти першими почали працювати за кордоном, полегшуючи навантаження на соціальні системи країн, які надали притулок нашим громадянам. І питання мови, належного рівня її володіння, стало надзвичайно гострим», - зокрема зазначив Родіон Колишко.

За результатами роботи конференції інформація, висловлена Родіоном Колишком була взята до уваги та до роботи під час планування подальшої діяльності Британської Ради в Україні.