EN UA
@

Спільний вебінар з МОН щодо формування регіонального замовлення

09 червня 2022
Спільний вебінар з МОН щодо формування регіонального замовлення
За спільної ініціативи МОН та Інститут професійних кваліфікацій 8 червня 2022 року відбувся вебінар «Сучасні цифрові рішення для формування ефективного регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів».

Під час онлайн-зустрічі команда ІПК представила результати дослідження відповідності регіонального замовлення вимогам ринку праці у Житомирській та Одеській областях, пояснили методику проведення досліджень, використані дані та підходи, а також сучасні реалії проведення досліджень у період воєнного стану.

Генеральний директор Директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік, відкриваючи вебінар, наголосила на важливості проведення досліджень ринку праці та відповідності і релевантності даних, які використовуються для таких досліджень.

Родіон Колишко, Директор ІПК, у своїй презентації доповів основні результати дослідження регіонального замовлення Житомирської та Одеської областей та продемонстрував приклади рекомендацій щодо оптимізації регіонального замовлення, які в результаті проведеного дослідження отримали обласні державні адміністрації та заклади професійної освіти регіонів.

Заступниця директора Департаменту стратегічного розвитку та аналізу ринку праці ДЦЗ Лілія Грабовська у своєму виступі зазначила важливість результатів досліджень ринку праці для підготовки дорослого населення системою центрів професійно-технічної освіти системи Державної служби зайнятості. Також було зазначено про роботи щодо створення єдиної інформаційної бази вакансій від приватних агентств зайнятості та Державної служби зайнятості на базі саме ДСЗ.

Олексій Мірошниченко, Президент ІПК, у своєму виступі наголосив на важливості використання цифрових засобів для проведення досліджень ринку праці, також зазначивши можливості ІПК в аналізі працевлаштування випускників закладів освіти, що, разом з результатами досліджень регіонального замовлення, можу показати результативність та ефективність освітньої траєкторії людини у закладі освіти та на ринку праці.

Представник Національного агентства кваліфікацій Ігор Гайдук у своєму виступі наголосив на створенні Агентством Реєстру кваліфікацій та його функціоналі.

Ігор Дубчак, представник Об’єднання організацій роботодавців Одеської області зазначив важливість наявності оперативної інформації про стан ринку праці з метою розуміння тенденцій його розвитку та поточних змін.

Учасники зустрічі домовились розмістити відповідні матеріали на своїх веб-сайтах та продовжити розмову щодо подальшої співпраці.