EN UA
@

Презентовано аналіз працевлаштування випускників закладів освіти

04 лютого 2022
Презентовано аналіз працевлаштування випускників закладів освіти
3 лютого 2022р. Інститут професійних кваліфікацій презентував власну інформаційно-аналітичну систему аналізу працевлаштування випускників закладів освіти України - Кар’єрну мапу.

За словами Віцепрезидента ІПК Сергія Притоманова: «Три роки пройшло з моменту першого звернення Інституту до МОН з такою ініціативою і наразі ми маємо дієвий інструмент, який дозволяє достатньо точно аналізувати та візуалізувати інформацію про освітній шлях здобувачів освіти в Україні як під час продовження навчання по закінченню відповідних закладів освіти, так і відслідковувати їх реальне працевлаштування».

Результати аналізу базуються на відкритих даних органів влади, зокрема, Міністерства освіти і науки України, Пенсійного фонду України та Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Коментуючи окремі запитання учасників зустрічі, спрямовані на уточнення таких даних як кількість бакалаврів, які продовжують навчання у магістратурі Сергій Притоманов зауважив, що всі незрозумілості у наведених цифрах витікають з тих даних, якими оперує система, і якщо є питання до інтерпретації даних, то в першу чергу слід приділити трохи більше уваги своєчасності та повноті розміщуваних на офіційних ресурсах даних.

Учасники зустрічі зробили багато слушних пропозицій та коментарів, які дозволять покращити наступну версію Кар’єрної мапи. З поточною версією Кар’єрної мапи можна ознайомитися за посиланням https://www.futureskills.org.ua/ua/map

Також команда Інституту професійних кваліфікацій оголосила про презентацію напрацювань, які дозволять оптимально сформувати регіональне замовлення на підготовку кваліфікованих робітників, яка відбудеться наприкінці лютого цього року.