EN UA
@

Відбулась щоквартальна зустріч з Віце-прем’єром з питань європейської інтеграції

28 листопада 2021
Відбулась щоквартальна зустріч з Віце-прем’єром з питань європейської інтеграції
25 листопада 2021р. представники Української сторони Платформи громадянського суспільства зустрілися з Віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною.

Пані Віце-прем'єр-міністр коротко повідомила учасникам зустрічі основні результати 23-го саміту Україна – ЄС, серед яких, зокрема, було зазначено реалізація пакету заходів з підвищення енергетичної безпеки України та ЄС, підписання угоди про Спільний авіаційний простір, Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та інші результати.

Члени Платформи коротко повідомили пані Віце-прем'єр-міністра про результати проведеного 27 вересня цього року спільного засідання Платформи громадянського суспільства. Директор Інституту професійних кваліфікацій Родіон Колишко, Голова Робочої групи 6 «Наука та технології, інформаційне суспільство, освіта, навчання та молодь, культура і спорт» у своїй промові особливо наголосив на проблемах, пов’язаних із низьким рівнем цифровізації та екологізації знань і навичок у системі освіти. «Ми провели дослідження відповідності освітніх програм різних рівнів системи освіти і виявили, що якщо на рівні школи спостерігається системний підхід у формуванні відповідних компетентностей та знань учнів у сфері екологізації та цифрових навичок, хоча спостерігається багато застарілого контенту, то, починаючи з рівня професійної (професійно-технічної) освіти така системність втрачається», зазначив Родіон Колишко.

За результатами зустрічі Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України пообіцяла дати відповідні доручення органам влади.