EN UA
@

Співпраця з посольством Чеської Республіки в Україні

23 лютого 2017
Співпраця з посольством Чеської Республіки в Україні

23 лютого керівництво Інституту професійних кваліфікацій зустрілося з представниками Посольства Чеської Республіки в Україні з питань підтримки з боку Посольства Чехії в Україні напрацювань Інституту у сфері прогнозування розвитку ринку праці, зокрема, на регіональному рівні.

Мова йде про апробацію наступних продуктів, аналоги яких розроблені і успішно функціонують у Чеській Республіці, зокрема:

  • Карта професії;
  • Регіональний ринок праці;
  • Система моніторингу безперервної професійної освіти і перепідготовки.

Розроблення цих продуктів стало можливим завдяки участі в міжнародному проекті Європейського фонду освіти (ЄФО) «Експертне співтовариство по прогнозуванню та узгодженню попиту та пропозиції на кваліфіковану робочу силу у країнах Східного партнерства».

Метою розроблення та впровадження зазначених продуктів є забезпечення процесу формування та реалізації регіонального замовлення на підготовку професійних кадрів прозорим і зрозумілим прогнозом розвитку регіонального ринку праці на основі об’єктивних даних.

Розроблення таких інструментів також передбачено Планом заходів із впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016-2020 роки, затвердженого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 р. № 1077-р.