EN UA
@

Круглий стіл «Європейський вимір розвитку торгівлі в Україні»

26 листопада 2014
Круглий стіл «Європейський вимір розвитку торгівлі в Україні»

25 листопада 2014 року в Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ) в рамках європейських днів торгівлі в Україні відбувся круглий стіл «Європейський вимір розвитку торгівлі в Україні».

Захід проведено з метою обговорення ініціатив з імплементації європейського досвіду законодавчого забезпечення напрямів співпраці держави, бізнесу, науки і освіти у сфері торгівлі.

Серед проблемних питань впровадження європейських стандартів торговельної діяльності обговорювалися й питання підготовки кваліфікованого персоналу у сфері торгівлі.

Під час заходу представлено професійний стандарт на професійну назву роботи «Продавець-консультант непродовольчих товарів», розроблений за ініціативою групи компаній «Фокстрот. Техніка для дому» та за участю фахівців Вищого комерційного училища КНТЕУ. До складу розробників також увійшли представники компаній «АТБ-маркет», «Епіцентр- К», «Брусничка», інших торговельних мереж.

Директор Вищого комерційного училища КНТЕУ Кришемінська Лідія Дмитрівна представила розроблений на основі професійного стандарту державний стандарт професійно-технічної освіти з професії «Продавець непродовольчих товарів», а також результати роботи колективу училища у пілотному проекті з підтвердження результатів неформального навчання за професією «Кухар».

Від Федерації роботодавців України у заході взяв участь заступник директора департаменту розвитку трудового потенціалу та соціально-корпоративної відповідальності Гармаш А.А., який у своєму виступі поінформував про роботу ФРУ та Інституту професійних кваліфікацій щодо розвитку системи професійних кваліфікацій та зазначив про необхідність організації системної роботи з розроблення професійних стандартів та кваліфікацій на галузевому рівні, утворення галузевих рад, які б слугували платформою для ведення діалогу між ринком праці та системою освіти.