EN UA
@

Обговорення Плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016-2020 роки

05 липня 2016
Обговорення Плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016-2020 роки

5 липня 2016 р. у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич відбувся семінар з обговорення плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій в Україні на 2016 - 2020 р.

Семінар організовано Європейським фондом освіти у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством соціальної політики України, Інститутом професійних кваліфікацій, Радою Європи, Представництвом Європейської Комісії в Україні, Британською Радою в Україні.

У семінарі взяли участь представники усіх заінтересованих сторін: центральних органів виконавчої влади, соціальних партнерів, професійних асоціацій, наукових установ, навчальних закладів, студентських організацій.

Під час семінару представлено і обговорено перший проект нового Плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій (НРК) на 2016-2020 роки. Також, презентовано результати вивчення думок заінтересованих сторін щодо формування національної системи кваліфікацій та результати зіставлення з рівнями НРК кваліфікацій освітньо-кваліфікаційних рівнів «Молодший спеціаліст» та «Кваліфікований робітник».

Після семінару планується завершення роботи над проектом Плану заходів та його подання у встановленому порядку до Кабінету Міністрів України на затвердження.

Матеріали семінару:

Порядок денний

проект Плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій (НРК) на 2016-2020 роки

Результати вивчення думок заінтересованих сторін щодо формування вітчизняної кваліфікаційної системи та їхніх пропозицій відповідного спрямування

Презентації:

Мельник С.В. Результати вивчення думок заінтересованих сторін щодо формування вітчизняної кваліфікаційної системи та їхніх пропозицій відповідного спрямування

Гармаш А.А. Формування Реєстру кваліфікацій (ОКР «Кваліфікований робітник», «Молодший спеціаліст»).

Чубко А.С. Основні положення проекту Плану заходів щодо впровадження НРК в Україні на 2016-2020 роки

Мельник С.В. Проект Плану заходів щодо впровадження Національної рамки кваліфікацій (НРК) на 2016-2020 роки (із пропозиціями заінтересованих сторін, поданими у період з 3 по 30 червня 2016 р.)