EN UA
@

Схвалено критерії відбору регіонів для проектів у сфері професійної освіти

27 березня 2019
Схвалено критерії відбору регіонів для проектів у сфері професійної освіти

На засіданні Колегії МОН 26 березня 2019р. схвалено критерії відбору регіонів, які прагнуть розробити проекти для будівництва/реконструкції центрів професійної досконалості (Centers of Excellence). Будівництво нових чи реконструкція існуючих закладів професійно-технічної освіти має відбуватися в рамках реалізації Угоди між Україною та ЄС щодо реформування сфери професійно-технічної освіти EU4Skills.

Серед таких критеріїв, зокрема, економічний розвиток регіону, демографічна ситуація та оцінка ринку праці, регіональна мережа закладів ПТО, наявність попередніх проектів з розвитку системи ПТО, можливості співпраці з заінтересованими сторонами, зокрема, роботодавцями.

Згідно логіки Міністерства, відповідна конкурсна комісія передтим, як має бути прийняте рішення про будівництво нового чи реконструкцію існуючого центру професійної досконалості, має зібрати пропозиції від регіонів та оцінити їх відповідно вищенаведених критеріїв. З відібраними комісією регіонами і навчальними закладами має бути спільно розроблено проект щодо будівництва згаданого центру.

 

Довідково:

Центри професійної досконалості (Centers of Excellence) – одна з ключових ідей гранту від Європейського Союзі Україні на реформування системи професійно-технічної освіти. Більш детально про центри професійної досконалості за посиланням http://ipq.org.ua/ua/library/ETF-in-Ukraine