EN UA
@

Нові можливості реалізації практик навчання на робочому місці в Україні

14 вересня 2016
Нові можливості реалізації практик навчання на робочому місці в Україні

В рамках проекту Європейського фонду освіти з підтримки політики реалізації практик навчання на робочому місці в країнах Східної Європи та Казахстані 14 вересня 2016 р. в Федерації роботодавців України відбулося засідання експертної фокус-групи з розвитку практик навчання на робочому місці.

Зустріч проведено з метою оцінки можливостей та пошуку нових ідей щодо реалізації практик навчання на робочому місці в Україні.

У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Міністерства соціальної політики, Державної служби зайнятості, Федерації роботодавців України, професійно-технічних навчальних закладів та наукових установ.

Учасники обговорили актуальні питання організації навчання на робочому місці  для учнів навчальних закладів та робітників підприємств, забезпечення якості та фінансування навчання на робочому місці.

За результатами дискусії підтримано ідею напрацювати рекомендації щодо механізмів поширення практик навчання на робочому місці та спрямувати їх до Міністерства освіти і науки України. Верховної ради України для врахування під час опрацювання проектів законів України «Про освіту» та «Про професійну (професійно-технічну) освіту в Україні».

 

Довідково:

Розширення можливостей і шляхів для популяризації концепції навчання на робочому місці (Work-based learning, WBL) визначено як одне з ключових завдань політики професійної освіти в ряді країн Східної Європи з тим, щоб підвищити привабливість і актуальність професійної освіти, підвищити конкурентоспроможність випускників системи професіної освіти на ринку праці.

У світлі цього пріоритету, Європейський Фонд Освіти (ЄФО) ініціював на початку 2015 року разом з партнерами зі Східної Європи та Казахстану трирічний проект, спрямований на аналіз поточної ситуації із впровадженням практик WBL в партнерських країнах, а також на розробку і впровадження політики підтримки механізмів WBL в сфері професійної освіти в країнах Східної Європи та Казахстані.

Проект, як очікується, призведе до напрацювання загальних і окремих для кожної країни рекомендацій.